• Admin

Nevalainen ja Blomberg ehdolla puheenjohtajaksi (2015)

Liittovaltuuston kevätkokouksessa 23.5.2015 julkistettiin ensimmäiset ehdokkaat Tuomo Tikkasen seuraajaksi. Liittovaltuustossa esittäytyivät Vesa Nevalainen ja Ari-Pekka Blomberg.


Puheenjohtajan pestiin haku on kuitenkin edelleen auki ja ehdokkaiden etsintä jatkuu. Puheenjohtajaehdokkaita tentataan vaalitentissä 15.10.2015, joka on netin kautta koko jäsenistön seurattavissa. Seurataan silmä tarkkana tilannetta!


Liiton pitkäaikainen pääsihteeri Riitta Saikkonen-Heinonen oli mukana liittovaltuustokokouksessa viimeistä kertaa. Riitalle myönnettiin liiton kultainen ansiomerkki liiton hyväksi tehdystä erityisen ansiokkaasta työstä, Tuomon sanoin: ”kun ei korkeampaakaan tunnustusta liitolla ole myöntää”. Samalla Riitan seuraaja Annamari Jokinen esittäytyi.


Liiton talous on vahvalla pohjalla.


Taloudellisen edunvalvonnan rintamalla on tiukka tilanne. Kuten Suomenmaan yleistä keskustelua seurannut voi ymmärtää, nykyisessä taloudellisessa ja poliittisessa ilmapiirissä työntekijäjärjestöjen neuvotteluasema on heikko. Tällä hetkellä pyritään lähinnä torjuntavoittoihin.


Edunvalvonnasta kuuluu myös hyviä uutisia. Psykologin tutkimusten SV-korvaus on muuttunut aikaperusteiseksi ja sitä myötä korvauskriteerit väljenevät. Vuoden 2017 työeläkesopimukseen on tulossa kohta, jonka mukaan myös ei-lääkäri-psykoterapeuttien antama psykoterapia tulee SV-korvattavaksi 15 käyntikertaan asti. Psykoterapioiden kuntoutustuet nousevat.


Kevätkokousuutiset raportoi valtuutettu Saara Heusala

1 katselukerta

Oulun seudun psykologit ry

oulunseudunpsykologit@gmail.com

 

  • Black Facebook Icon

© 2018 Oulun seudun psykologit ry