• Admin

Palkka ja työolot lääkkeitä psykologipulaan (6.6.2011)

Psykologiliiton liittovaltuuston kevätkokouksessa 21.5.2011 Oulun seudun psykologeista Antti Korhonen otti esille Oulun yliopistossa jälleen kerran virinneen esityksen psykologien kouluttamisesta. Esityksen perusteeksi on mainittu Oulun seudulla ja laajemminkin Pohjois-Suomessa esiintyneet psykologien rekrytointiongelmat. Oulun ympäristökuntiin on ollut vaikea saada palkattua psykologeja. Joissakin kunnissa on pyritty korvaamaan psykologeja psykiatrian sairaanhoitajilla.


Puheenjohtaja Tuomo Tikkanen vastasi tiukasti nykyisen koulutuskapasiteetin riittävän täysin. Tikkasen mukaan uusia yliopistoja ei tule ottaa kouluttamaan psykologeja. Valvira laillistaa 240 uutta psykologia joka vuosi. Vastaavasti eläkkeelle jää tulevina vuosina 130 psykologia vuodessa, eli nettolisäys on yli sata psykologia. Kyse on siis siitä, kuinka houkuteltavaa tarjottavaa työnantajalla on paikoissa, joissa rekrytointi on haasteellista. Hyvinä rekrytointihoukuttimina Tikkanen mainitsi myös palkan, hyvän kohtelun ja asialliset työolot. Ideana heitettiin kokouksessa myös Kainuussa onnistunut harjoittelijoiden palkkauspolitiikka normaalia paremmin etuuksin. Kun saadaan psykologeja paikkakunnalle jo harjoittelun aikana, helpottaa se myöhemmin paikkakunnalle jäämistä.


Liittovaltuustossa asetettiin vaalivaliokunta tekemään ehdotuksia kauden 2012-2013 psykologiliiton hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten vaalia varten. Vaali käydään varsinaisesti syksyn liittovaltuustossa. Vaalivaliokuntaan valittiin varapuheenjohtajaksi Päivi Räty. Nykyisessä hallituksessa Oulun seudun psykologeilla on yksi jäsen, Pasi Häll, joka lähtee ehdolle myös seuraavan kauden hallitukseen.


Kevätvaltuustossa hyväksyttiin normaalikäytännön mukaan psykologiliiton ja ammattieettisen lautakunnan toimintakertomukset vuodelta 2010. Samalla vahvistettiin ylijäämäinen tilinpäätös. Talousasiat psykologiliitossa ovat siis edelleen hyvällä tolalla. Ammatillisista asioista käytiin myös perinteisesti keskustelua, uutena kiinnostava psykologiliiton toimintamuotona voidaan mainita juuri perustettu liikennepsykologian työryhmä.

Terveisin paikalla olleet valtuuston varapuheenjohtaja Päivi Räty, varavaltuutetut Antti Korhonen ja Tommi Rasi sekä Psykologiliiton hallituksen jäsen Pasi Häll.

0 katselukertaa

Oulun seudun psykologit ry

oulunseudunpsykologit@gmail.com

 

  • Black Facebook Icon

© 2018 Oulun seudun psykologit ry