• Admin

Psykologiliiton palkkatutkimuksesta 2015 poimittua: kuntapalkat Oulun seudulla

Oulun Seudun psykologiyhdistyksen kuntien palveluksessa vakituisesti kokopäivätyössä työskentelevien jäsenten palkat (= psykologiliiton syyskuussa 2015 tekemään kyselyyn vastanneet Oulun yhdistyksen jäsenet, jotka työskentelevät psykologin, erikoispsykologin, psykoterapeutin, vastaavan tai johtavan psykologin nimikkeellä)

  • tehtäväkohtainen palkka (palkka ilman vuosisidonnaisia tai muita henkilökohtaisia lisiä) oli keskimäärin 3586 (valtakunnallinen keskipalkka 3417 )

  • kokonaispalkka kaikkine lisineen oli keskimäärin 4004 (valtakunnallinen keskipalkka 3696 )

  • harkinnanvaraisen henkilökohtaisen lisän keskiarvo oli 304 €

  • erikoissairaanhoidossa työskentelevien Oulun seudun psykologien tehtäväkohtainen palkka oli keskimäärin 3600 € ja kokonaispalkka 4096 €(valtakunnallinen kokonaispalkka oli keskimäärin 3773 )

  • opetustoimessa työskentelevien psykologien tehtäväkohtainen palkka oli keskimäärin 3338 ja kokonaispalkka 3705 (valtakunnallinen kokonaispalkka keskimäärin 3576 €)

  • perheneuvonnassa työskentelevien psykologien tehtäväkohtainen palkka oli keskimäärin 4182 € ja kokonaispalkka 4426 € (valtakunnallinen kokonaispalkka oli 3658 €)

  • perusterveydenhuollossa työskentelevien psykologien valtakunnallinen kokonaispalkka oli keskimäärin 3642 . Oulun yhdistyksen jäsenten vastauksia oli liian vähän laskettavaksi tähän.

Kunnan palkkatyöryhmä ja järjestövalmiusorganisaatio


Järjestövalmius tarkoittaa käytännössä työtaisteluvalmiutta silloin, kun mitään muuta keinoa hyväksyttävän työ- ja virkaehtosopimuksen saamiseksi ei enää ole. Järjestövalmiuden ylläpito on osa kaikkien ammattiliittojen toimintaa. Kun järjestövalmius on kunnossa, se antaa uskottavuutta työehtoneuvotteluissa ja auttaa siten kunnollisen neuvottelutuloksen syntymistä.


Järjestövalmiusvastaava, isojen kuntatyöpaikkojen yhdyshenkilöt sekä kunnan, yksityissektorin ja valtion palkkavastaavat muodostavat paikallisen palkkatyöryhmän.

Psykologiliiton nettisivujen jäsenalueelta löydät hyödyllistä tietoa kunta-alaa koskevista työehtoneuvotteluista sekä kuntien työntekijöiden järjestövalmiudesta. Liiton jäsenalueelle pääset kirjautumaan laittamalla kohtaan käyttäjätunnus jäsennumerosi ja kohtaan salasana SUKUNIMESI isoilla kirjaimilla.9 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Oulun seudun psykologit ry

oulunseudunpsykologit@gmail.com

 

  • Black Facebook Icon

© 2018 Oulun seudun psykologit ry